Contacteer Ons  |  Grote Baan 3 - 3530 Houthalen - Tel: 011 52.39.91

Ventilatie

Laat uw ventilatiesysteem conform de nieuwe norm bij ons berekenen, maar plaats het zelf en bespaar op uw bouw- en verbouwkosten!

HRUC-E photo web-150x150

De HRUC-E zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Met behulp van een toe- en afvoerventilator voert de unit verse buitenlucht naar binnen en 'vervuilde' binnenlucht af naar buiten. Beide luchtstromen worden door een warmtewisselaar gevoerd. Hierin wordt zo'n 92% van de warmte van de afvoerlucht overgedragen aan de verse buitenlucht die naar binnen wordt geblazen. Hierdoor is de 'verse' lucht bijna hetzelfde als de kamertemperatuur. Zodat u uw woning minder hoeft te verwarmen.


Heeft een HR-balansventilatie met warmteterugwinning invloed op de gezondheid?

Een goed ontworpen, goed geïnstalleerd en regelmatig onderhouden systeem dat op de juiste manier bediend wordt, heeft geen nadelige invloed op de gezondheid. Deze installatie zal bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat. Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten ongeveer 10 liter vocht in een huis. Ook raakt de lucht vervuild door kookluchtjes, rook en stoffen die allergieën kunnen veroorzaken. Ventilatie voert deze vochtige en vervuilde lucht af. Bij niet of slecht ventileren zal vocht en schadelijke stoffen hopen zich op en de woning wordt een verzamelplaats voor schimmels en huismijt. Dat kan weer leiden tot gezondheidsklachten, vooral bij kinderen, zoals benauwdheid, hoesten, hoofdpijn, slijmvorming of chronische neusverkoudheid. Goed ventileren voorkomt dit.


Hoe werkt HR-balansventilatie met warmteterugwinning? 

162

Via afvoerventielen en metalen kanalen wordt lucht afgezogen uit de keuken, badkamer, toilet en indien aanwezig een opstelplaats voor een wasmachine. In tegenstelling tot gewone mechanische ventilatiesystemen wordt de buitenlucht niet aangezogen via roosters in muren en kozijnen, maar wordt de verse lucht door de unit rechtstreeks van buiten aangezogen en via kanalen en toevoerventielen naar de woonkamer en de slaapkamers toegevoerd.

ventilatie-schets
De unit bestaat uit twee ventilatoren: één om vervuilde lucht naar buiten af te voeren en één om verse buitenlucht naar binnen te plaatsen. Bovendien wordt de afgevoerde binnenlucht door een warmtewisselaar geleid. Hierdoor wordt de aangevoerde buitenlucht in de winterperiode al voorverwarmd voordat deze de woning wordt ingevoerd en in de zomerperiode de relatief warme buitenlucht afgekoeld met de relatief koelere binnenlucht. Hierbij blijven de ventilatiestromen gescheiden maar wordt wel de warmte van de afvoerlucht overgedragen aan de verse toevoerlucht.
Belangrijkste eigenschappen van HRUC-E.

 • Opgenomen in EPBD databank; gecertificeerd volgens NBN EN 308 norm.
 • Capaciteit van 300m³/h, 380m³/h, 450m³/h of 520m³/h bij 150Pa.
 • Laagste opgenomen vermogen; SFP < 0.20W/ m³/h.
 • Uniek 4-in-1 model: zowel links als rechts te monteren.
 • Geringe afmetingen: 846x711x502mm.


De HRUC-E unit is voorzien van:

 • Hoogwaardige aluminium tegenstroom warmtewisselaar, waardoor ventilatie tot lage temperaturen mogelijk blijft.
 • Standaard 100% Bypass, die temperatuurs-afhankelijk gestuurd wordt.
 • Nieuwe generatie extra energiezuinige, gelijkstroommotoren.
 • Onderhoudsvriendelijke ventilatoren met achterovergebogen schoepen.
 • Twee afneembare deksels.
 • Ophangbeugel, verplaatsbare beugels op de unit en pluggen voor montage aan de wand.
 • G4 filters (eenvoudig en snel verwisselbaar) en filterbewaking op de bediening.


Garantie

Op de HRUC-E units geldt een garantie van 2 jaar na installatie. Deze garantie geldt enkel voor materiaal- en/of constructiefouten.

 

Montagevideo:

 

 


Op 26 september 2013 hield Hermans-Mullens een info-avond over ventilatie en zijn mogelijkheden, kom gerust langs voor alle info en details  indien u deze interessante uiteenzetting gemist heeft. Enkele foto's:

 

 

Openingsuren

We zijn alle weekdagen open van 09u00 - 18u00, op zaterdag van 09u00 - 16u00, zondag sluitingsdag.

Stuur een e-mail of bel ons

Verlofregeling

Jaarlijkse vakantie van maandag 22 juli tot en met zondag 4 augustus 2024 - Uitzonderlijk open op woensdag 24 en woensdag 31 juli van 9u - 16u